Methoden voor het detecteren van schadelijke webadressen configureren

Web Threat Protection detecteert kwaadaardige webadressen met behulp van anti-virusdatabases, de Kaspersky Security Network-cloudservice en heuristische analyse.

U kunt detectiemethoden voor schadelijke webadressen alleen selecteren in de beheerconsole (MMC) of de lokale interface van het programma. U kunt geen detectiemethoden voor schadelijke webadressen selecteren in Webconsole of Cloudconsole. De standaardoptie vergelijkt webadressen met de database van kwaadaardige adressen met heuristische analyse (medium scan).

Scannen met behulp van de database van kwaadaardige adressen

Door de koppelingen te scannen om te bepalen of ze zijn opgenomen in de database met kwaadaardige webadressen, kunt u websites volgen die aan de denylist zijn toegevoegd. De database van kwaadaardige webadressen wordt door Kaspersky onderhouden, bij het installatiepakket van het programma meegeleverd en tijdens database-updates van Kaspersky Endpoint Security geüpdatet.

Kaspersky Endpoint scant alle koppelingen om te bepalen of ze worden vermeld in databases met kwaadaardige webadressen. De scaninstellingen van het programma voor beveiligde verbindingen hebben geen invloed op de scanfunctionaliteit van koppelingen. Als dus de scan van versleutelde verbindingen is uitgeschakeld, controleert Kaspersky Endpoint Security of koppelingen voorkomen in databases met schadelijke webadressen, zelfs als het netwerkverkeer via een geëncrypte verbinding gaat.

Het in- of uitschakelen van het controleren van webadressen in de database van kwaadaardige webadressen met behulp van de beheerconsole (MMC)

Het in- of uitschakelen van het controleren van adressen aan de hand van de database met schadelijke adressen in de programmainterface

Heuristische analyse

Tijdens de heuristische analyse analyseert Kaspersky Endpoint Security de activiteit van programma's in het besturingssysteem. De heuristische analyse kan dreigingen vinden die momenteel niet voorkomen in de databases van Kaspersky Endpoint Security.

Wanneer webverkeer wordt gescand op virussen en andere toepassingen die een bedreiging vormen, voert de heuristische analysator instructies uit in de uitvoerbare bestanden. Het aantal instructies dat door de heuristische analysator wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het niveau dat is gespecificeerd voor de heuristische analyse. Dit niveau van de heuristische analyse verzekert een evenwicht tussen de grondigheid bij het zoeken naar nieuwe dreigingen, de belasting van de bronnen in het besturingssysteem en de duur van de heuristische analyse.

Het gebruik van heuristische analyse in- of uitschakelen in de Beheerconsole (MMC)

Het gebruik van heuristische analyse in de programma-interface in- of uitschakelen